Je mobieltje in het water gevallen? Betaal niet zomaar voor een reparatie. Je kunt het eenvoudig zelf oplossen!

De Mobiele telefoon, iedereen heeft er wel zelfs de jongste jeugd loopt al met zo’n apparaatje rond. Het zijn de laatste tijd wel apparaten geworden die niet meer zo goed tegen een stootje kunnen, de tijden dat iedereen een Nokia had die je zo vaak kunt laten vallen als je wilt zijn voorbij. De smartphones van de laatste tijd kunnen een stuk minder hebben.

mobiel

In het dagelijks leven wordt de telefoon voor een hoop dingen gebruikt naast communicatie gebruiken we het ook als camera en natuurlijk surfen we via onze telefoon op het internet er zijn eindeloos veel dingen die je met je smartphone kunt. . Daarom hebben vele mensen hun mobieltje steeds bij de hand. Sommigen gaan er zelfs mee naar het toilet of nemen selfies aan of zelfs in het zwembad.

Het is hier dat ongelukken makkelijke kunnen voorvallen. Even een moment niet opletten en je loopt het risico dat je je telefoon verliest en dat hij in de wc valt of zelfs in het zwembad. Als je dat ooit is overkomen, weet je precies hoe het voelt. Je telefoon is dan helaas ten dode opgeschreven.

Een nieuwe smartphone kost al gauw een paar honderd euro en een reparatie is meestal niet veel goedkoper. In dat ene onhandige moment gooi je handen vol geld door het venster.

Wacht nog even met wanhopig te worden. Er bestaat een supereenvoudige manier om je gsm zelf te redden. Probeer je telefoon wel zo snel mogelijk uit het water te vissen. Hoe minder tijd in het water, hoe meer kans je hebt dat je de verdrinkingsdood van je foontje zelf kan oplossen.

In de meeste gevallen zal je telefoon zich automatisch uitschakelen. Schakel hem NIET opnieuw aan! Haal de batterij eruit en laat die drogen in de zon (niet te lang!) of op een droge plek. Vul dan een kom met rijst en leg je telefoon erin. Verwijder alles wat de telefoon bedekt: beschermhuls en deksels. Laat je telefoon een nacht of langer in de rijst liggen. Als je wil kan je de rijst na 12 uur verversen voor nog een beter effect.

rijst

De rijst trekt alle vocht uit je gsm en absorbeert het. In minder dan 24 uur zal hij weer helemaal droog zijn. Steek de batterij erin en schakel je telefoon weer aan. Pure magie!

Voor meer en betere uitleg bekijk het onderstaande filmpje!

Vertel het aan iedereen die je kent die hetzelfde probleem al heeft meegemaakt. Ze zullen je er zeker dankbaar voor zijn.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook