ZO gebruiken bijna alle vrouwen hun tampons verkeerd, jij doet dit waarschijnlijk ook fout!

Voor vele vrouwen is ongesteld zijn een maandelijks probleem. Gelukkig zijn er tijdens deze periode vele hulpmiddelen die het ongesteld zijn draaglijk maken. Waar vrouwen vroeger met een veredelde theedoek in hun slip rond moesten lopen, hebben wij tegenwoordig de ‘luxe’ van tampons!
tampon, vrouwen tampon

Bij ieder doosje tampons zit een gebruiksaanwijzing, maar geen enkele vrouw heeft deze aandachtig doorgelezen. Dit is dan ook waarom er vaak foutjes worden gemaakt tijdens het gebruiken van de tampons. Helaas kunnen deze foutjes ook wel eens vervelende gevolgen hebben.

Lees hieronder de meest voorkomende tampon-fouten en probeer ze te voorkomen!

1. Je wast alleen je handen nadat je de tampon hebt ingebracht: Toch is het wel zo fris om je handen voor het inbrengen van je tampon ook te wassen. Je handen bevatten namelijk honderden bacteriën en je wilt deze natuurlijk liever niet in de buurt van je intieme zone hebben.

LEES OOK:  Heb jij ook last van vliegen? Wij geven je een makkelijke tip waardoor je er heel snel vanaf bent!

2. Je gebruikt maar één soort tampon: Gelukkig komt het niet vaak voor, maar sterk absorberende tampons kúnnen de dodelijke ziekte Toxic Shock Syndrome veroorzaken. Gebruik dus alleen extra absorberende tampons op zwaardere dagen en wanneer je deze echt nodig hebt. Neemt de menstruatie af, kies dan minder absorberende tampons. Tijdens de menstruatie verschillen alle dagen van elkaar, dus gebruik ook verschillende formaten tampons.

Lees snel verder op de volgende pagina en ontdek welke fouten nog meer vaak gemaakt worden met tampons

Vorige1 van 2

Wat vind jij? Reageer hieronder: