Niet iedereen, maar de meeste vrouwen gebruiken hun bh dagelijks. Beha’s zijn bedoeld om borsten op hun plaats te houden en te ondersteunen. De meeste vrouwen zijn ondanks dit ook maar al te bekend met het bevrijdende gevoel van het uittrekken van je bh aan het eind van de dag. Met andere woorden: Beha’s zijn niet het meest comfortabele kledingstuk.

Miljoenen vrouwen ploegen nog iedere dag met het ongemak, maar blijven toch beha’s dragen. Op vele manieren overtuigd dat het gewoon een must is. Maar voor iedereen die deze gewoonte in vraag wil stellen, zijn hier 7 dingen die gebeuren wanneer je stopt met het dragen van een beha.

1. Borsten worden groter

Hoe is dit mogelijk, vraag je je af? De uitleg is vrij eenvoudig: zonder beha moet je je borstspieren meer trainen om de zwaartekracht te weerstaan, die sterker wordt en je borst groter laat worden en je ook dwingt om je rug recht te houden – waarbij je de nadruk legt op de grootte van je borsten.

2. Verbeterde vorm

Een Franse studie doorboort de mythe dat beha’s de borstvorm ongegrond verbeteren. Een bh houdt de natuurlijke ronding van de borst tegen, evenals hun vermogen om naar buiten te wijzen. Als je je borsten wilt laten bloeien in hun natuurlijke vorm, moet je de beha een tijdje overslaan, maar wees geduldig omdat het enige tijd kan duren voordat een verandering optreedt.

Lees verder op de volgende pagina!

Wat vind jij? Reageer hieronder