Kaneel gebruiken in de tuin, het klinkt nogal vreemd maar het kan super efficiënt zijn! Vooral voor de dingen die normaal gesproken erg lastig op te lossen zijn kan kaneel een handig hulpmiddel zijn in je tuin! Dit is wat kaneel allemaal op kan lossen:

Mieren bestrijden

In plaats van dure, chemische anti-mier producten te kopen kun je ook gewoon kaneel strooien. Strooi het kaneel over de plekken waar veel mieren zitten en de mieren zullen in no-time weg zijn! Het kaneel zorgt ervoor dat de mieren hun reuk verliezen en geen eten meer kunnen ruiken waardoor ze vanzelf weggaan.

Beschermt tegen schimmels en paddenstoelen
Kaneel bevat anti-fungale eigenschappen: het beschermt een zaadje dus tegen allerlei ziektes en schimmels. Strooi een beetje kaneel rondom een zaadje wanneer je het plant en je bent er zeker van dat het zaadje niet zal worden overgenomen door schimmels en paddestoelen!

Houdt insecten tegen

De geur van kaneel houdt insecten op afstand: ze hebben een hekel aan deze geur. Strooi kaneel rondom je tuin en je bent er zeker van dat je ’s avonds ongestoord kan genieten!

Wat vind jij? Reageer hieronder