Deze tieners beginnen hun dans op een hit uit de jaren ’60. Wanneer de muziek verandert gaat de zaal helemaal los!

Tijdens de studie heb je veel tijd over om je op je talenten te focussen of nieuwe disciplines of onderwerpen te proberen. Binnen je opleiding, maar ook erbuiten kan je deelnemen aan allerlei workshops, theater of dans is er hier een van. Bij zo’n workshop staat als eindresultaat vaak een show om iedereen te laten zien waar jullie aan hebben gewerkt en wat het eindresultaat is.

In de video van vandaag zie je enkele middelbare scholieren die besloten hun studiegenootjes op een originele choreografie te trakteren. Wereldwijd ontvangen ze nu complimenten voor hun ‘project’ en hun filmpje is al duizenden keren bekeken. Alle vier zijn ze op de zelfde manier gekleed, ze dragen een wit overhemd met bruine broek en bretellen. Hun dans begint op het nummer ‘Stand By Me’ van Ben E. King.

Op het geven moment veranderd de muziek echter in ‘Let’s Twist Again’, de hele zaal is hier diep van onder de indruk. Ze geven de choreografie de naam ‘New Evolution Dance’ en is een eerbetoon aan de video ‘Evolution Dance’ die jaren geleden viral ging op YouTube.

De vier tieners in deze video hebben hun best gedaan om verschillende stijlen te variëren en plezier te beleven met muziek uit de jaren 60, 70, 80 en meer. Verschillende genres maar met een echt gevoel voor ritme en spektakel. Ze geven alles wat ze hebben om het publiek een leuke tijd te geven!