We koken al heel ons leven de rijst verkeerd! Waarom is mij dit niet eerder verteld?

We eten allemaal wel is Rijst, het is een product dat bij veel verschillende maaltijden geserveerd wordt het is natuurlijk ook hartstikke lekker. Maar stel je voor dat ik je vertel dat je waarschijnlijk al die tijd rijst op de verkeerde manier
klaar maakt.

Het merendeel van de mensen brengt een pannetje water aan dekook en voegt hier een bepaalde hoeveelheid rijst aan toe. Maar wanneer je echt de perfecte rijst voor je zelf wil berijden is er een andere manier. Wat je wel moet doen lees je hier…

1. We geven hier een voorbeeld van een rijstmaaltijd voor 2 personen. We voegen 1 kopje rijst toe in een pannetje.

2. Als tweede wassen we de rijst eerst goed om de polysachariden teverwijderen. Polysachariden zijn koolhydraten en zijn een bestanddeel van rijst, deze polysachariden worden gebruikt als verdikkingsmiddel. Voeg wat water toe aan het pannetje en begin rustig te roeren met je handen tot het water troebel wordt.

3. Giet al het water af

4. We hebben nu 1 kopje rijst in de pan zitten, voeg hier 1 kopje water bij zodat je altijd de verhouding 1 deel rijst en 1 deel water (1:1)

5. Zet het pannetje met rijst op het vuur en wacht tot de rijst gaat koken. Wanneer het kookpunt is bereikt zet je het vuur uit.

6. Neem een theedoek en vouw deze onder de deksel zodat de pan luchtdichtis afgesloten. Zorg dat er geen uitstekende flappen van de doek uitsteken want deze kun vlam vatten wanneer je het pannetje terug op het vuur zet bij de volgende stap.

7. Zet het pannetje nu op het kleinste pitje en zet het vuur nu op het laagste niveau. Laat het pannetje nu 10 minuten staan. Zorg dat je tijdens dit proces de deksel laat zitten op de pan

8. Na 10 minuten mag het pannetje van het vuur af en is de rijst helemaal klaar. Je kunt nu genieten van een heerlijke rijstmaaltijd!

9. De rijst is niet te droog maar ook zeker niet te nat. Kortom het is een aanrader om je rijst op deze manier klaar te maken.