Het zal voor velen van ons bekend voor komen: de wekker gaat ’s ochtends en je kan je bed maar niet uit komen. Gelukkig hoef je je vanaf vandaag niet langer voor te schamen! Uit recentelijk onderzoek blijkt namelijk dat ‘snoozers’ vaak gelukkiger, rijker, intelligenter én creatiever zijn. Druk dus gerust nog een keer op die snooze knop!

Snoozen is winnen

De welbekende ‘snoozing is losing’ slogan kan dus wel van tafel, uit de Britse studie ‘Waarom nachtuilen intelligenter zijn’ blijkt namelijk dat mensen die moeilijk uit bed kunnen komen creatiever en intelligenter zijn!

snoozen, nachtrust, slapen

Het onderzoek werd geleid door Kaja Perina en Satoshi Kanazawa en bevatte eigenlijk twee hoofdredenen:

1. Mensen die snoozen hebben zich beter aangepast aan de hedendaagse technologieën, het vergt namelijk behoorlijk wat zelfbeheersing om te testen hoe vaak je precies op de snoozeknop kan drukken.
2. Ze luisteren beter naar hun lichaam door de keuze te maken om te blijven liggen. Ze merken dat hun lichaam rust nodig heeft en daarom blijven ze nog even liggen.

Gelukkiger én rijker

Uit een studie van de Universiteit van Southampton blijkt dat mensen die snoozen gelukkiger zijn dan mensen die onmiddellijk opstaan. De mensen die na 23.00 gaan slapen en wakker worden na 08.00 verdienen over het algemeen meer. Toch is het niet zo dat je heel de dag in bed moet blijven liggen: mensen die langer dan 12 uur per dag in bed liggen hebben een grotere kans op een vroegtijdige dood.

Je hoeft je dus niet meer schuldig te voelen als je vanmorgen (een paar keer) gesnoozed hebt

Wat vind jij? Reageer hieronder