Dat randje aan je koffiefilter? Híer moet je dat eigenlijk voor gebruiken, wist jij dit?

Waar is dat randje toch voor?

Wat is er lekkerder dan de dag beginnen met een goede kop koffie. Of het nu Senseo, Nespresso of Dolce Gusto is, een kopje koffie in de ochtend hoort er bij. Velen van ons gebruiken ongetwijfeld nog de klassieke filterkoffie, het voordeel hiervan is dat je zelf kan bepalen hoe sterk je je koffie wil en natuurlijk die heerlijke geur.

Koffiedik

Uiteraard heb je behalve een koffiezetapparaat ook een koffiefilter nodig om het koffiedik te scheiden van de koffie. De koffiefilter is in 1908 bedacht door huisvrouw Melitta Bentz, zij ergerde zich dagelijks aan de koffiedik in de kopjes en bedacht daardoor de koffiefilter. Deze maakte ze van een stuk papier van het schoolschrift van haar zoon. Na de complimentjes van andere vrouwen over de koffie besloot ze hier patent op aan te vragen en nog geen jaar later startte zij een onderneming in deze filters. Natuurlijk is deze door de jaren heen verder ontwikkelt maar dit was het begin van de koffiefilter.

Proppen

Voordat we dit wisten propte we de filter altijd simpelweg in het apparaat, omdat het vaak lijkt of deze te groot is. We kwamen er vandaag echter achter dat we het al die tijd verkeerd deden! Dat randje op je koffiefilter is om hem netjes te kunnen vouwen zodat hij perfect past in elk apparaat. Dit wordt allemaal uitgelegd op de achterkant van de verpakking, maar deze wordt blijkbaar maar zelden gelezen!