Deze oefeningen kosten je slechts 8 minuten per dag – kijk maar eens naar de verbluffende resultaten

Het is nooit te vroeg om met oefeningen te beginnen. De zomer komt er weer aan en we willen er allemaal zo fit mogelijk uit zien wanneer we aan het strand liggen, deze oefeningen kan je gewoon thuis doen en kost niet zo heel veel tijd. In slechts 8 minuten per dag kan je in 30 dagen weer super fit worden. Doe iedere oefening slechts 30 seconden iedere dag. Binnen deze 30 dagen ben je zo van je wintervet af en ben je klaar voor de zomer.

1. Jumping jacks
We beginnen met het belangrijkste: de warming up, deze zorgt dat we geen blessures oplopen zijdens het sporten. Jumping jacks zijn hiervoor heel geschikt omdat je in korte tijd al je spieren gebruikt bij deze oefening. 30 seconden jumping jacks doen en je bent klaar om te beginnen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets gebeurd.

2. Stap op een stoel
Deze oefening is goed voor je hamstrings en je kuiten zorgt dat je billen goed worden getraind waardoor deze in goede vorm komen. Ga voor een stoel staan en plaats een voet op de stoel, zet je af zodat je met een voet op de stoel komt te staan. Herhaal dit met het andere been en wissel zo 30 seconde af.

3. Push-ups
Voor de meeste van ons een bekende work-out, 30 seconde push-ups lijkt heel lang maar wanneer je goed doorzet is het zo voorbij. Zorg ervoor dat je een juiste houding aanneemt als je op en neer bewegingen maakt. Hou je rug recht en probeer vanuit je triceps af te zetten. Vergeet niet je buikspieren en rug aan te spannen, nog een tip is dat je je handen op dezelfde lijn zet als je
schouder staat.

4. Muur squats
De muur squats zijn een ideale oefening voor je conditie, het vergt wel de nodige inspanning, het gaat als volgt. Ga voor een muur staan met je rug naar de muur. Zak langzaam naar beneden totdat je bovenbeen en je scheenbeen in een hoek van 90° staan. Druk nu tegen de muur met behulp van je rug en je benen.

5. Sit-ups
Ook een bekende oefening zijn de sit-ups. Het is belangrijk dat je zorgt dat je je voeten plat op de grond zet en je knieën buigt. leg je handen op de tegenoverliggende schouders, zodat je armen gekruist voor je borst zijn, of zachtjes tegen je oren. Span je buikspieren lichtjes aan door je navel richting je ruggengraat in te trekken. Terwijl je je voeten op de grond houdt til je rustig eerst je hoofd op, gevolgd door je schouderbladen. Herhaal deze oefening 30 seconden lang.

Op de volgende pagina staan de rest van de 6 oefeningen om in 30 dagen weer super fit te worden.

Vorige1 van 2