10 natuurlijke antibiotica die je moet kennen! - Pagina 2 van 2 - Tips en ideetjes

10 natuurlijke antibiotica die je moet kennen!

5. Tropaeolum

De mosterdolie in de eetbare bladeren en bloemen van tropaeolum smaakt een beetje naar pittige radijs en zit vol met antibacteriële stoffen.

6. Mierikswortel

Als je last hebt van een blaasinfectie kan mierikswortel een effectieve natuurlijke antibiotica zijn. Het zit namelijk vol met mosterdolieglycosiden, wat de schadelijke bacteriën tegen gaat. Een lekkere en gezonde combinatie met mierikswortel is het hierboven genoemde tropaeolum.

7. Gember

Door de ontstekingsremmende werking van gember staat het al eeuwen lang bekend als een natuurlijke ontstekingsremmer. Het stofje gemberol gaat op een efficiënte manier ontstekingen tegen.

8. Zoethout

Zoethout zit vooral in drop, maar kan ook worden gebruikt om schimmel- en bacteriële infecties of virussen te bestrijden. Bovendien kan het de symptomen van een verkoudheid doen verlichten.

9. Oregano

Oregano zit in dezelfde stamboom als marjolein en wordt veel gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld pizza’s. Dit kruid bevat verschillende stoffen die de verspreiding van ziekenhuiskiemen die resistent zijn voor andere middelen kunnen voorkomen.

10. Tijm

Om bronchitis en verkoudheid tegen te gaan wordt tijm vaak gebruikt als natuurlijke antibiotica. De oliën van dit product worden niet alleen gebruikt als ontstekingsremmer maar is ook lekker als thee.

Het gebruik van kruiden als natuurlijke middeltjes kan interessant zijn, omdat er naast de genoemde kruiden nog veel meer kruiden zijn met geneeskrachtige eigenschappen. Ken je meer kruiden of planten die je zowel in in het keuken- als in je medicijnkastje hebt staan?

Onze content wordt zorgvuldig geschreven maar kan in geen enkel geval worden gebruikt als vervanging van een bezoek aan je dokter. Je gezondheid is belangrijk voor ons!

Bron: Apost.com