10 natuurlijke antibiotica die je moet kennen! - Tips en ideetjes

10 natuurlijke antibiotica die je moet kennen!

Het nare aan antibiotica is dat ze vervelende bijwerkingen kunnen hebben en erg duur kunnen zijn. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke antibiotica die vaak goedkoper zijn én geen bijwerkingen hebben. Hieronder vind je de 10 populairste natuurlijke antibiotica afkomstig van planten én dieren.

Welke natuurlijke stofjes produceren dieren?

1. Honing

De oude Grieken gebruikten honing al als natuurlijk geneesmiddel. De ontstekingsremmende werking van honing zorgt er voor dat het bijvoorbeeld een perfect remedie is voor verkoudheid en de behandeling van open wonden.

Omdat verkoudheid vooral in deze periode van het jaar veel voor komt is honing een middeltje dat je zeker in huis moet hebben. Voeg een theelepeltje honing toe aan je thee of warme melk om snel van je verkoudheid af te komen. Bovendien werkt honing ook stimulerend voor een goede nachtrust. Als laatste verbetert honing het humeur en helpt het bijvoorbeeld erg goed tegen stress.

Welke natuurlijke stofjes zijn afkomstig van planten?

2. Kurkuma

Al ooit eens van het begrip ‘gouden melk’ gehoord? Als je kurkuma en melk door elkaar mengt ontstaat er een prachtig gouden kleurtje in je glas, dat wordt veroorzaakt door het gele van kurkuma en het witte van de melk. De wortel van de kurkumaplant bevat veel curcumine, wat er voor zorgt dat het kruid zo geel kleurt. Als je naar ‘gouden melk’ zoekt in je zoekmachine zal je verschillende recepten krijgen, ieder met zijn eigen ingrediënten en lichamelijke voordelen.

3. Knoflook

Ook knoflook kan erg heilzaam werken tegen verschillende lichamelijke kwalen. Misschien is het geen goed idee om dit te eten op je eerste date, maar het is wel erg gezond. Knoflook bevat namelijk een hoog allicinegehalte (dit zorgt onder andere voor de slechte adem), maar het bestrijdt ook de bacteriën in je lichaam. Een tip om wél knoflook te kunnen eten zonder een slechte adem te krijgen is zout toevoegen aan de maaltijd.

4. Cistusrozen

De cistusroos komt vooral voor in het Middelandse Zeegebied en heeft verschillende antivirale en antibacteriële kenmerken. Als je bijvoorbeeld last hebt van keelontsteking of verkoudheid kan de cistusroos een uiterst geschikte antibiotica zijn.

Meer natuurlijke antibiotica van planten lees je op de volgende pagina!