Weg met de slakken door middel van deze goedkope truc

De zomer komt er weer aan en dat betekend dat we weer op vakantie kunnen, in de zon kunnen liggen en lekker naar het zwembad kunnen gaan. Toch zitten er helaas ook een aantal nadelen aan dit warme weer, zo komen bijvoorbeeld de tuinslakken weer onze tuinen in gekropen.

Eind mei ontwaken de meeste slakken en eind juni gaan ze eieren leggen, als die eenmaal gelegd zijn word het erg lastig om van de beestjes af te komen. Het is daarom van belang dat je nu al begint met het tegengaan van de slakken, nog voordat ze de eieren hebben gelegd. Michael Petersen, een natuurexpert uit Denemarken, heeft hier de ideale oplossing voor gevonden.

Dit trucje gaat je maar een paar euro kosten en bevat geen giftige stoffen. Volgens de expert werkt het trucje ongelofelijk goed!

Dit heb je nodig:

  • 4 melkkartonnen
  • 1 liter water
  • 25 gram gedroogde moutextract
  • 3 cl sterke drank

Dit moet je doen:

  • Meng het water, gedroogde moutextract en sterke drank in een emmer of pot, verspreid dit vervolgens in de vier melkkartonnen.
  • Zet de melkkartonnen in de tuin en wacht een paar dagen.
  • Vervolgens schroef je de dop van het pak af en zorg je dat de buitenkant weer mooi schoon is.
LEES OOK:  Met deze 6 eenvoudige tips heb jij nooit meer last van een vieze, stinkende afvalbak!

BELANGRIJK! Zorg ervoor dat je handschoenen aan trekt wanneer je de pakketten verzamelt. Het kan namelijk zijn dat er e-coli in de pakketten is gaan zitten, dit is een bacterie waar je ziek van kan worden.

Daarnaast zegt Michael dat het belangrijk is dat mensen geen eigen brouwsels gaan maken met gif. “Dit is slecht voor egels, honden, katten en andere kleine dieren, dit mengsel is niet giftig”, zo schrijft hij in de Facebook-post.

Inmiddels heeft deze post van de natuurexpert al bijna 5.000 likes, 3.200 reacties en is het bericht maar liefst 5.000 keer gedeeld, dit is natuurlijk geen toeval. Over het algemeen zijn de reacties erg positief, één val kan al zo’n 50 slakken per pakket vangen!

Wat denken jullie van deze oplossing? Ooit geprobeerd? Mocht je zelf ook tips hebben bij het bestrijden van slakken, laat dit dan zeker weten in de comments

Wat vind jij? Reageer hieronder: