De man presenteert het veulen aan de moeder nadat hij haar helpt te bevallen

Een bevalling is altijd speciaal, of dat nu bij mensen of bij dieren is, dat maakt niet uit. Onlangs deelde Horse Spirit een bijzondere video van een merrie die geboorte geeft.

Voor de moeders is het een moment waar ze maandenlang naar uit kijken. Natuurlijk geld dit bij mensen ook voor de vaders maar in de dierenwereld is dit vaak anders. De trotse moeder heeft de baby maandenlang gedragen en het is dan ook altijd ontroerend om te zien als de baby voor het eerst zelfstandig ademhaalt.

Veulentjes kunnen in vergelijking tot de mens al ongelofelijk snel lopen, het bewijs hiervoor vind je ook in onderstaande video. Kort nadat de moeder is bevallen van haar veulen, loopt haar kindje haar al achterna.
De man helpt de merrie zo goed als hij kan met de bevalling. Vervolgens tilt de man het veulentje op waarna de merrie haar dochter trots begint schoon te likken.

In het begin is het veulentje wat onwennig met rechtop blijven staan maar met een beetje hulp van de man en van de moeder loopt ze in een paar minuten zo de weide in haar moeder achterna!

Het is meteen goed te zien dat de paarden een sterke band met elkaar hebben. Als jij dit een bijzondere video vond, deel hem dan met je vrienden en familie op Facebook en vergeet niet het bericht te liken!