De zomer is weer van start, dit wil zeggen dat het weer lekker warm wordt! Helaas genieten ook de insecten hier van. Zij zijn extra actief tijdens de warme maanden. Zo ook in je afvalbak/container, die in deze tijd van het jaar vaak vol zit met maden en andere insecten.

kliko, stank, insecten verdelgen, insecten verwijderen

In dit artikel hebben we daarom 6 eenvoudige tips waarmee je je vuilnisbak stank- en ongedierte vrij houdt!

  • 1. Plaats een paar oude kranten onderaan de vuilnisbak. Op deze manier voorkom je dat etensresten aan gaan koeken en zuig je als het ware het vocht van het afval op.
  • 2. Wanneer je al maden in je container hebt is dit de tip om ervan af te komen: plaats verse lavendel in je container. Maden gaan dood aan lavendel en hebben er daarom ook een hekel aan, en voor jou ruikt het lekker!
  • 3. Doe een aantal mottenballen in een panty en knoop deze panty dicht. Hiermee zorg je er voor dat vliegen geen eitjes zullen leggen in je container. LET OP: vergeet de panty met mottenballen er niet uit te halen wanneer de afvalbak geleegd wordt.
  • 4. Vliegen worden aangetrokken door de geur van vlees of vis, zorg er daarom voor dat wanneer je dit weggooit je het in een papieren zak doet. Doordat de vliegen hier niet bij kunnen zullen zij ook geen eieren leggen in je container. Geen eieren betekent geen maden!
  • 5. Maden hebben een hekel aan de zon, droge plekken en licht. Zorg er dus voor dat je de containerdeksel een klein beetje open houdt.
  • 6. Azijn en water zijn wondermiddelen voor een schone afvalbak. Maak hem daarom regelmatig een keer schoon met azijn en water.

 

Heb jij nog andere tips om dit tegen te gaan? Laat het ons weten!

Beeld: Libelle.be

Wat vind jij? Reageer hieronder