Kalkaanslag ontstaat door de hoge waterdichtheid. Het is onderzocht dat kalk het liefst komt op plekjes waar het water opdroogt en weer wordt verwarmd. Denk hierbij aan de glazen douchecabine, wastafels, kranen of op de tegels. Vooral bij de douchecabine is het erg lastig om de klak te verwijderen. Daarnaast is het aanzicht van een glazen douchecabine die onder het kalk zit niet bepaald fraai te noemen.

last van kalk, kalk verwijderen, wastafel, douchecabine, badkamer, keuken

Normaal gesproken is het verwijderen van deze dikke kalklaag een grote klus. Meestal ben je zo hard aan het schrobben dat het zweet op je voorhoofd staat. Het resultaat mag er dan natuurlijk ook zijn, een mooie schone glazen deur. Het nadeel hieraan is dat de deur waarschijnlijk binnen no-time weer onder de kalk zit. Gelukkig gaan wij je in dit artikel uitleggen hoe je van dit hardnekkige probleem af komt.

last van kalk, kalk verwijderen, wastafel, douchecabine, badkamer, keuken

Wat heb je nodig?
– WD-40 (te koop voor minder dan 3 euro bij de action)
– Doek die niet pluist

Op deze manier ga je te werk:

Zorg er eerst voor dat je douchecabine schoon is met het gebruikelijke schoonmaakmiddel of anti kalkmiddel. Wanneer het oppervlak vrij is van alle kalk raden wij je aan om er WD-40 op te spuiten. WD-40 zorgt voor een extra beschermlaagje op de cabine hierdoor kan de kalk in het water zich niet afzetten tegen het glas!

Deel deze handige tip met al je vrienden en familie op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder