Laat muggenbeten en jeuk los: hier zijn 7 eenvoudige trucs om je zomer te redden

De zomer staat weer voor de deur en behalve barbecues, zwembaden en gezellige zomeravonden betekent dit helaas ook dat de muggen weer terug komen. Als je ergens niet op zit te wachten wanneer je lekker in de tuin zit zijn het wel muggen.

Natuurlijk zijn er altijd de geluksvogels bij die ‘nooit’ gestoken worden, maar helaas voor de anderen betekent dit dat zij juist extra de pineut zijn. Voor die personen hebben wij hier een aantal tips om de beten te voorkomen en de jeuk te verlichten!

1. Kleed je correct
Door lichte en losse kleding te dragen geef je de muggen het idee dat ze gezien worden. Ze worden dan onrustig waardoor ze snel een ander slachtoffer zullen zoeken.

2. Bedek je ook
Muggen zitten het liefst op de voorarmen, de hielen en de benen. Zorg er dus voor dat je het onderste deel van je lichaam goed bedekt.

3. Krab niet!
Ook wij weten dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar het krabben maakt het alleen maar erger. Het kan er zelfs voor zorgen dat de wond openbreekt waardoor de kans groter is dat er een infectie optreedt, hierdoor neemt de zwelling toe en zal de bult alleen maar roder worden.

LEES OOK:  Ze krijgt een drankje aangeboden en doopt haar vinger erin. De reden? Dit moet elke vrouw weten!

4. Koel de muggenbeet
Zorg er voor dat je de beet koel houdt. Dit kan bijvoorbeeld door hem in te smeren met een koude balsem. Wat ook goed helpt is om ijsblokjes in te wikkelen in een stuk stof.

5. Cortisone-crème
Wanneer je veel last hebt van de jeuk kan cortisone-crème ook van pas komen. Let wel op dat deze crème wordt afgeraden bij baby’s en je dit bij hen enkel na overleg met een arts toe kan passen!

6. Allergiegeneesmiddelen
Er zijn verschillende allergiemiddelen die de jeuk en de pijn op de huid kunnen verminderen. Wij raden in dit geval antihistaminicum aan, dit middel zorgt er voor dat je lichaam anders reageert op de beten. Voor gebruik is het wel altijd raadzaam om naar advies te vragen bij de apotheek.

7. Huishoudelijke producten
Er is helaas geen huishoudelijk product waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het helpt. Er zijn echter veel mensen die zeggen dat het voor hun de perfecte oplossing is. Zo kan je bijvoorbeeld kalk gebruiken om op de muggenbulten te drukken. Ook kan je een citroenschil over de plek wrijven.

Wat vind jij? Reageer hieronder: