De grote angst voor populaire vakantieoorden – stranden in Spanje worden gesloten voor bezoekers

Mocht jij deze zomer afreizen naar het zonnige Spanje dan MOET je dit artikel zeker even lezen. Er zijn namelijk enkele Spaanse stranden gesloten vanwege gevaarlijke kwallen.

Er bevinden zich natuurlijk meerdere gevaarlijke dieren in de zee. De meeste mensen zullen denken aan grotere dieren als haaien, er zijn echter ook wat kleinere soorten die misschien wel gevaarlijker zijn. Deze beestjes zijn onlangs aangetroffen in Spanje.

Het diertje word ook wel het ‘Portugees oorlogsschip’ genoemd en het ziet er uit als een normale kwal. Het beestje komt vooral voor in warmere zeeën en ziet er op het eerste oog misschien onschuldig uit. Eén bijt kan echter hartfalen veroorzaken, het beestje brengt zijn gif over via draadachtige tentakels. Zodra je een van deze draden aan raakt wordt je blootgesteld aan gruwelijke pijn.

Er zijn verschillende stranden in Spanje waar dit beestje is aangetroffen, op sommige plaatsen is het strand zelfs gesloten om deze redenen. Vooral bij gebieden rondom Alicante zijn er veel stranden gesloten, waaronder de populaire Costa Blanca. Andere bekende stranden die ook gesloten zijn zijn Cabo de Las Huertas en San Juan. Er word verwacht dat deze stranden zeker nog tot eind mei gesloten zullen zijn.

LEES OOK:  Deze man laat zie hoe je gratis bamischijven kan scoren in de FEBO

De beestje vormen nu een heus probleem omdat de wind al gedurende een lange periode richting het strand staat. Normaal gesproken bevinden deze beestjes zich enkel in diep water maar door de wind worden ze meegevoerd met de stroming.

Wat te doen wanneer gebeten
Mocht je toch worden gebeten door zo’n beestje dan kan je dit het beste oplossen door het af te spoelen met zeewater, niet met zoetwater. Mochten de draden vast blijven plakken, pak dan iets hards als een sleutel of creditcard en probeer deze los te schrapen. Probeer de draden niet te verwijderen met een handdoek, dit verhoogt de kans op het breken van de draden waardoor er meer gif vrij komt. Mocht je té veel pijn hebben, neem dan acuut contact op met een dokter.

Deel het artikel en waarschuw zo anderen voor dit gevaar!

Wat vind jij? Reageer hieronder: