Gezondheidsexperts waarschuwen mensen om te stoppen met het eten van Tilapia!

Wanneer je vis of voedsel uit de zee besteld kan je er meestal van uit gaan dat het goed bereid is, in dit geval kan je er heerlijk van genieten. Het is een keer wat anders, lekker exotisch, en het zit boordenvol voedingsstoffen en vitaminen. Tilapia bijvoorbeeld is de populairste vis in Amerika, met name omdat dit de goedkoopste is.

In de meeste gevallen zijn zeevruchten erg duur omdat ze zoveel geode vitaminen bevatten. De prijs zorgt er echter voor dat veel mensen geen vis kunnen betalen. Het verbaast ons dan ook niets dat de goedkoopste vis de meest gekochte is.

Dat gezegd hebbende, raden gezondheidsexperts nu aan om geen Tilapia meer te kopen.

Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat het erg weinig voedingsstoffen bevat. Volgens onderzoekers van het Wake Forest University School of Medicine scoort Tilapia vele malen slechter op omega-3 vetzuren dan andere vissen.

De omega-3 vetzuren maakt de meeste vissen juist gezond, zo verkleint het bijvoorbeeld het risico op Alzheimer. Wat tilapia wel veel bevat zijn omega-6 vetzuren, deze zijn echter slecht voor je. Wist jij bijvoorbeeld al dat er meer omega-6 vetzuren zitten in tilapia dan in hamburgers of bacon?

Terwijl omega-3 vetzuren het risico op Alzheimer juist tegengaan, verhogen omega-6 vetzuren de kans op kanker.

While omega-3 fatty acids can reduce the risk of Alzheimer’s, omega-6 fatty acids can potentially cause cancer. Een van de omega-6-vetzuren die aanwezig is in tilapia wordt arachidonzuur genoemd. Deze substantie verhoogt de ontsteking die voorafgaat aan de ziekte van Alzheimer.

De meeste Tilapia is gekweekt; het is eigenlijk de tweede meest gekweekte vis ter wereld. De belangrijkste reden is vanwege de winterhardheid van de vis; het heeft het vermogen om van alles te eten. Dit is goed voor de boeren, maar niet goed voor de consument. Normaal gesproken zouden boeren geld moeten uitgeven aan visvoer, maar in plaats daarvan voeden ze varkenspoep met kip aan Tilapia.

LEES OOK:  Veel mensen ervaren angst tijdens bloedprikken. Met deze nieuwe technologie is dat misschien wel verleden tijd!

Tilapia verhoogt niet alleen het risico op Alzheimer, het kan ook kanker veroorzaken. Een giftige stof die in de vis is gevonden is dioxine, een stof die is gelinkt aan de ontwikkeling en groei van kanker.

Het probleem met dit middel is dat je lichaam het ongeveer 7 tot 10 jaar niet uit kan spoelen. Dit betekent dat als je een hoog gehalte aan dioxine in je lichaam hebt, de kans dat je kanker krijgt groter is.

Als je dus een visliefhebber bent en regelmatig tilapia eet zou je alternatieven moeten overwegen. De gezondste vis die je kan eten is Zoetwater Coho zalm. Het bevat tussen 700 tot 1800 milligram aan omega-3 vetzuren, waardoor het een van de top keuzes voor vis is.

Misschien is dit niet iedereen zijn favoriete keuze, maar het is wel erg gezond. Ook sardientjes zijn een van ’s werelds gezondste voedsel. Het bevat meer omega-3 vetzuren (1.950 mg) per 3-ounce portie dan een portie van zalm. Het bevat ook een hoge vitamine D-waarde.

Heb je genoten van dit verhaal of ken jij mensen die vaak tilapia eten? Vergeet dit artikel dan niet met ze te delen om ze te waarschuwen!

Wat vind jij? Reageer hieronder: