Dus DIT zegt je slaaphouding over je gezondheid! Bekijk snel hoe gezond jouw slaaphouding is!

Iedereen slaapt op een andere manier. De één ligt graag op een zacht matras, de ander ligt graag op een hard matras. maar wist je al dat je slaappositie veelzeggend is over je gezondheid?

Slapen is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Wanneer je last hebt van een slaapgebrek kan dat invloed hebben op je geheugen, concentratievermogen, reactiesnelheid, besluitvaardigheid, je emoties én je fysieke gezondheid aantasten. Slapen is dus niet alleen goed voor de gezondheid, ook de manier waarop je ’s nachts in bed ligt heeft invloed op enkele lichamelijke klachten.

We kunnen slapers in 3 verschillende categorieën verdelen: rugslapers, buikslapers en zijslapers. Ben jij een rugslaper? Dan heb je geluk want dit is de beste slaaphouding voor je gezondheid. Op je rug liggen is namelijk goed voor je ruggengraat. Het enige nadeel is wel dat je (partner) er sneller van gaat snurken.

LEES OOK:  Met deze natuurlijke anti-muggen spray heb je deze zomer geen last meer van muggen!

De meest voorkomende slaappositie is de zijslaper. Als zijslaper kun je echter wel arm- en beenklachten ontwikkelen, omdat je continu op één kant ligt. Op je rechterzij liggen ook nog eens nadelig voor je maagzuur en spijsvertering. Maar het kan nog erger: op je buik slapen is het slechtst voor je gezondheid. Door op je buik te slapen kun je last krijgen van nekklachten en rugklachten.

Wat vind jij? Reageer hieronder: