Dit obesitas-echtpaar gaat een ‘onmogelijke’ uitdaging aan. De resultaten zijn verbluffend!

Iedereen die ooit voor een uitdaging heeft gestaan waarbij ze hun levensstijl moesten veranderen weet wel hoe moeilijk dat dit is. Zo deed dit Britse koppel elkaar ook een belofte op oudejaarsavond 2016: vanaf toen zou hun leven voor goed veranderen.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en is het koppel samen al meer dan 200 kilo(!) lichter.

Op het moment van de belofte woog Lexi ruim 240 kilo en Danny bijna 150, als je ze twee jaar later ziet kan je dan ook amper geloven dat het nog steeds dezelfde mensen zijn.

Het leven van Lexi en Danny bestond voornamelijk uit fast food eten en op de bank zitten. Trainen of sporten stond absoluut niet op de planning, tot dat de twee elkaar deze belofte deden. Gelukkig zorgde Lexi ervoor dat alles werd vastgelegd.

“Het moeilijkste deel van mijn reis was het leren om mijn relatie met voedsel te veranderen. Aan het begin van mijn reis leefde ik in principe om te eten, en nu eet ik om te leven. We gingen 85 procent van de tijd uit eten, maar we begonnen nu met koken en maaltijd bereiden. Dit hield ons gefocust en omdat onze maaltijden al voorbereid waren, behoedde dit ons voor last minute beslissingen die niet voldeden aan onze doelen, “vertelt Lexi aan The Independent.

Je levensstijl veranderen zonder professionele hulp.
Het echtpaar besloot de uitdaging aan te gaan zonder een speciaal dieet, een lifecoach of personal trainer en zonder operaties. Hoewel ze allebei flink overgewicht hadden, waren ze vastbesloten dat ze hier iets aan konden veranderen. Het resultaat is zoals je kan zien dan ook ongelofelijk!

Lexi is het meeste afgevallen, ze woog 245 kilogram en is nu meer dan 150 kilo lichter! Zelfs haar man geloofde niet eens dat ze het zou kunnen.

“Deze man is aan mijn zijde gebleven door dik en dun. Hij behandelt me op dezelfde manier met 90 kilo als toen ik 250 kilo woog. Toen we gingen trouwen, beloofden we elkaar lief te hebben door goed en kwaad, door ziekte en gezondheid, tot de dood ons scheidt. We meenden die woorden en we zijn zo blij dat we dit nieuwe leven mogen leven, “schrijft Lexi op Instagram.

Op haar Instagram postte Lexi regelmatig foto’s van de progressie van haar man en haarzelf. Het is dan ook niet gek dat het social-media account inmiddels bijna 500.000 volgers heeft!

“We hebben geleerd dat op dieet gaan niet betekent dat we beroofd zijn van lekker eten en dat we gezonde versies van het voedsel waar we van hielden, konden eten. Dit heeft de ogen geopend voor ons “, vertelt Lexi aan The Independent.

Lexi en Danny zijn een inspiratie voor ons allemaal. Klik op ‘Delen’ om hen te feliciteren met hun ongelooflijke doorzettingsvermogen!