Britt Dekker bekritiseert Barbie: ‘je werkgever is niet je psycholoog!’

Iedereen heeft wel gehoord over de gebeurtenissen rondom Samantha de Jong, beter bekend als Barbie. Na een mislukte zelfmoordpoging belandde ze in het ziekenhuis, waar ze nu langzaam aan haar herstel werkt.

Ze nam al eerder afscheid van RTL, waar ze zich misbruikt voelde, puur om kijkcijfers te genereren.

Kijkcijfers
Ze gaf de tv-zender de schuld van veel van haar problemen, “Zij hebben mijn leven laten ontsporen”, zei de Haagse realityster recentelijk. “Er was maar één ding belangrijk: de kijkcijfers. Ze zorgde ervoor dat ik gek werd om een hysterische Barbie te creëren en als ze een vrolijk Barbie wilde beloofde ze me van alles. Ik had al jaren geleden moeten kappen’’. Tijdens een uitzending van De Wereld Draait door reageert Britt Dekker op de situatie van Barbie.

Psycholoog
Britt kwam speciaal naar de uitzending om haar ervaringen te delen over de discussie die gaande is: onverantwoordelijke programmamakers. Britt is er echter heilig van overtuigd dat RTL niet schuldig is aan de poging tot zelfmoord van Barbie, en wat haar betreft geld dat ook voor haar producent Warner Bros. “Ik heb twee realityprogramma’s gedaan en we hebben dezelfde makers gehad. Je werkgever is niet je psycholoog, denk ik. Als je ergens bij de Albert Heijn werkt en je bent super depressief en drugsverslaafd, moet dan meneer Albert Heijn tegen jou zeggen: ‘Hé, luister, ga je ergens anders werken?'” aldus Britt in DWDD.

Wat vind jij van de mening van Britt? Laat het ons weten in de reacties!