Wie houdt er nu niet van een overheerlijke bananentaart met pudding erin. Dit is een heel makkelijke recept om een overheerlijke bananentaart te maken die je met het hele gezin of in je eentje lekker op kan eten. Hij is vol van smaak en het beste is dat hij heel gemakkelijk te maken is.

Wat heb je nodig:

Bodem:
– 130 gr. bloem
– 6 el. boter
– 4 el. water
– Halve theelepel zout

Vulling:
– 400 ml melk
– 3 bananen
– Bananenpudding
– 1 pakje klopklop
– 80 ml melk

Bodem:
Als eerste beginnen we met de bodem:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Neem een beslagkom en voeg er bloem, zout en boter aan toe. Zorg dat je goed roert en dan kun je langzaam wat water toevoegen tot het deeg glad is. Als het deeg helemaal klaar is en het is netjes glad dan strijk je het deeg netjes over de taartvorm en druk je deze voorzichtig aan. Zet de taartbodem in de oven en bak deze 15 minuten. Haal de bodem na 15 minuten uit de oven en laat deze afkoelen.

Vulling
wanneer de bodem af is beginnen we aan de vulling:
Snijd 2 van de 3 bananen in dunne plakjes van ongeveer een centimeter dik en leg deze op de net gebakken taartbodem. Pak een beslag kom en voeg hier 400 ml melk aan toe samen met de bananenpudding. Nu is het de kunst om goed te mixen tot de pudding een mooie structuur heeft, zodat hij lekker dik en glad is.

Doe het pakje klopklop in een aparte kom en voeg hier de 80 ml melk aan toe. Zorg dat je nu ook weer goed klopt. Doe ongeveer 2/3e van de net geklopte klopklop in de kom met bananenpudding en mix dit goed door elkaar heen zodat je een mooi mengsel hebt.

Giet het mengsel van klopklop en bananenpudding in de taartvorm en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om verder op te stijven. Na drie is de taart helemaal klaar en kun je nog decoreren zoals je zelf wilt. Vaak doe ik er het overgebleven klopklop nog op met hierop dunne stukjes gesneden banaan. Je kunt de taart nog op allerlei manieren versieren met bijvoorbeeld gekleurde hagelslag etc.

Eet smakelijk!

Wat vind jij? Reageer hieronder