Arts waarschuwt voor de Gevaarlijke gevolgen van wimperextensions

Vrouwen doen er tegenwoordig alles aan om hun wimpers iets langer te laten lijken. Omdat niet iedereen het geluk heeft met volle, lange wimpers geboren te zijn worden er steeds vaker wimperextensions gekocht. Hier zit echter een groot gevaar achter!

Op de Amerikaanse televisie was onlangs een interview te zien met oogarts Dr. Keshini van het Orlando Eye Instute, hier vertelt hij meer over het gevaar van de extensions. Zeker wanneer de wimpers niet goed schoongemaakt worden is er een kans dat er mijten gaan nestelen in de wimpers, dit kan ernstige gevolgen hebben voor de ogen.

Mijten

Dit gevaar heeft vooral betrekking op de nepwimpers van een salon, waarbij ze één voor een worden opgeplakt. De oogarts vertelt dat hij regelmatig vrouwen op bezoek krijgt met ontstoken en opgezwollen ogen nadat ze wimperextensions hebben laten zetten. Het eerste wat deze arts dan doet is de microscoop erbij pakken om te kijken of het niet door mijten komt, in veel gevallen is dat zo.

LEES OOK:  Dit obesitas-echtpaar gaat een ‘onmogelijke’ uitdaging aan. De resultaten zijn verbluffend!
Infecties

De mijten vinden het namelijk heerlijk om de olie van de wimpers op te drinken en daarom nestelen ze zich tussen de haarzakjes. Wanneer er een enkele zitten is dit misschien geen fris idee maar is dit niet gevaarlijk. Wanneer deze beestjes zich echter voort gaan planten kan het serieuze infecties veroorzaken. De arts geeft als oorzaak hiervoor dat de hygiëne vaak niet goed is en dat elke wimper vlak voor het plaatsen schoongemaakt zou moeten worden. Bovendien raadt de arts aan om elke drie tot vier nachten je kussensloop te vervangen als je met nepwimpers op slaapt.

Wat vind jij? Reageer hieronder: