Een paar fouten die iedereen maakt met de airco in de auto

Wanneer je beschikt over airco in de auto kan dit natuurlijk heerlijk zijn. Op deze manier heb je nooit meer last van zweten in een snikhete auto. Maar het is wel belangrijk dat je de airco op de juiste manier gebruikt. Hieronder lees je veelgemaakte fouten bij het gebruiken van de airco.

1. Bij het instappen de hoogste stand inschakelen.

Bijna iedereen doet het: wanneer je de auto instapt meteen de hoogste stand van de airco aan. Wat je beter kunt doen is de portieren van de auto eventjes openzetten voordat je gaat rijden.

2. De ‘lucht-recirculatie’ ingeschakeld houden

Wanneer je bent ingestapt is het van belang dat je de interne luchtcirculatie aanzet. Op deze manier zal de auto van binnenuit nog sneller afkoelen. Na een tijdje is het verstanding om toch weer over te schakelen naar de stand met toevoer van buitenlucht, dit zal ervoor zorgen dat de luchtstroom gelijkmatig verdeeld wordt.

LEES OOK:  Houd jij ook zo van barbecueën? Dan zijn deze 7 zelfmaak barbecues echt iets voor jou, perfect voor de zomer!
3. Onderhoud

Ja, het is niet leuk om te horen maar óók de airco heeft onderhoud nodig. Om de 15.000/20.000 moeten de filters vervangen worden. Doe je dit niet zal de airco minder krachtiger gaan werken.

Deel deze handige tips met al je vrienden en familie op Facebook

Bron: Ad.nl

Wat vind jij? Reageer hieronder: