Schoonmaken kan vaak een nachtmerrie zijn, afhankelijk van de toestand van het object of de kamer. Dus het is altijd leuk om enkele trucs te leren die je de nodige tijd kunnen uitsparen en hetzelfde of een beter resultaat kunnen opleveren. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen, gebruik makend van enkele vaatwastabletten.

Het is moeilijk te geloven maar wel waar, getest en goedgekeurd. De Amerikaanse blogger Corinne Schmitt legt uit hoe je met een enkele tablet wonderen kunt verrichten. Het is dan ook de moeite waard om deze 10 tips te lezen die je zullen helpen bij het schoonmaken van je huis.

1. Perfect voor witte was

Je kunt dit soort pellet voor de vaatwasser gebruiken om je linnen terug wit te krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je kleren per ongeluk zijn verkleurd, voeg dan een tablet toe aan je wasbeurt. Let op: dit werkt alleen op wit!

vaatwastabletten, vaatwasser

2. Het beschermen van je tuinmeubilair

Als je een balkon of een tuin hebt, dan heb je waarschijnlijk ook een tuintafel en tuinstoelen om van het buitenleven te genieten. Als je deze wilt schoon houden, en wilt beschermen tegen al het vuil, dan zijn vaatwastabletten jouw bondgenoot. Een tablet opgelost in water zal je toelaten om je tuinmeubels snel schoon te maken en een nieuwe glans te geven.

3. Het reinigen van heel vuile vaat

Als je dacht dat de donkere vlekken op je ovenschotels nooit meer kunnen worden verwijderd, dan moet je deze truc uitproberen.

Los een tablet op in heet water en breng de vloeistof dan direct aan op de ovenschotel. Laat de schotel dan rusten tijdens de nacht en de volgende ochtend zul je het resultaat al zien.

vaatwastabletten, vaatwasser

4. Het reinigen van vuilnisbakken

Het is zeker niet prettig om vuilnisbakken schoon te maken, maar het is wel absoluut noodzakelijk. Je kunt echter jouw leven makkelijker maken door de container te vullen met heet water, voeg dan een pellet toe, en meng deze in het water. Laat de vloeistof dan 30 minuten in de vuilnisbak achter. Na 30 minuten hoef je alleen nog de binnenkant te spoelen en te drogen.

5. Geen vuile oven meer

De oven schoonmaken is voor niemand een pretje, zeker met al het vet. Maar dankzij de vaatwastabletten kan deze taak een heel stuk makkelijker worden gemaakt.

Plaats een beetje warm water op de bodem van de oven en wrijf de pellet direct op oven. Verwijder dan de vloeistof en spoel met helder water. Je kunt er ook voor kiezen om het water te verdunnen en de tablet in het water op te lossen. Reinig dan de oven en laat deze dan een paar uur rusten.

vaatwastabletten, vaatwasser

 

6. De WC laten blinken

Als je je toilet snel wilt schoonmaken, dan kun je ook hier gebruik maken van een pellet voor de vaatwasser. Los de tablet op in water en gebruik dan een borstel om de WC schoon te maken. Je zult zien dat deze truc heel effectief is.

vaatwastabletten, vaatwasser

7. Vlekken door koffie of thee kopjes

Koffie- of theetassen zorgen vaak voor vlekken op de tafel of tafelkleed, en het is niet makkelijk om deze eruit te wassen. Ook hier kunnen vaatwastabletten wonderen verrichten. Los de pellet op in water en maak de tafel of tafelkleed schoon, en laat deze dan minimum een uur rusten. Hierna zul je het resultaat meteen kunnen waarnemen.

8. Het schoonmaken van de wasmachine

Het lijkt misschien vreemd dat je een vaatwastablet zou gaan gebruiken om de wasmachine schoon te maken, maar toch is het een goed idee. Plaats twee tabletten in de trommel en start een cyclus van 60°. Het is een goed plan om dit om de twee maanden te doen om zo de strijd aan te gaan tegen bacteriën en kalksteen.

9. Vlekken op de muren

Iedereen weet dat kinderen heel graag tekenen, waarom dan maar de muren wat meer kleur geven met een mooie doodle? Als ouder vindt je dit waarschijnlijk een minder goed idee. Gebruik makend van een vaatwastablet kun je de kunstwerken van je kinderen terug van de muur verwijderen. Los de tablet op in een paar liter warm water en breng de vloeistof aan op de muur. Je kunt zo de krabbel terug van de muur verwijderen en de muur krijgt zo de oorspronkelijke glans terug!

vaatwastabletten, vaatwasser

Waarschuwing: bescherm altijd je handen met handschoenen. Deze tips zijn echt effectief en zullen je heel wat tijd besparen! Aarzel niet om het uit te proberen en deel dit artikel op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder