Artsen waarschuwen: DIT zijn 10 symptomen dat je aan het uitdrogen bent

Zonder eten zouden mensen maximaal 8 weken vol kunnen houden, maar zonder water zal dit nog geen vijf dagen zijn. Wanneer je lichaam geen water heeft stoppen onze organen met werken en na een tijdje begeeft ons lichaam het dan. Dit komt omdat meer dan 60% van ons lichaam uit water bestaat. Onze hersenen bestaan zelfs voor 85% uit water!

Het komt natuurlijk niet vaak voor dat je in dit soort extreme situaties belandt, maar veel mensen vertonen dagelijks uitdrogingsverschijnselen zonder dat ze dit zelf doorhebben!

Hieronder lees je 10 signalen die je erop wijzen dat je veel te weinig drinkt:

1) Je hebt last van hoofdpijn

De kans is groot dat je gezond bent, maar toch veel last hebt van hoofdpijn. Je lijdt dan waarschijnlijk aan lichte uitdrogingsverschijnselen. Vervang daarom je kop koffie door een glas water.

2) Je hebt altijd honger, zelfs wanneer je net hebt gegeten

Ons lichaam kan natuurlijk verward raken. Je lichaam denkt dan dat het hongerig is en dat je snakt naar eten, maar eigenlijk is alles wat ons lichaam nodig heeft water. Wanneer je moeite hebt om te stoppen met eten, kan het zijn dat je in plaats van honger alleen maar dorst hebt.

LEES OOK:  DIT kan er met je lichaam gebeuren als je 3 dadels per dag eet
3) Je hoeft weinig naar het toilet

Het kan beschamend zijn om je vertraagde stoelgang te bespreken met je huisarts. Wanneer je op de maximum zit wat betreft vezel inname, kan het zijn dat water ervoor zorgt dat je stoelgang weer normaal wordt.

4) Je hebt last van een droge mond

Je lichaam stopt met het aanmaken van speeksel wanneer je uitdroogt. Dit resulteert in een droge mond. Probeer daarom altijd een flesje water bij de hand te hebben of daag jezelf ieder uur uit om een glas water te drinken.

Bekijk de volgende 5 symptomen op de volgende pagina.
Vorige1 van 2

Wat vind jij? Reageer hieronder: